Olomoucká pražírna KIKAFE se věnuje kávě již spoustu let. První jsem k nim chodil na kávičky s kamerou a dnes mám doma svůj profesionální kávovar a kafe si dělám sám. Ovše velmi rád si kupui právě jejich směsku KATRIN. A o tom bude dnešní Coffee VLOG. O přípravě cappuccina a o tom, proč mám zrovna KATRIN tak rád.
https://shop.kikafe.cz/zrnkova-kava/espresso-smes-katrin-zrnkova-kava/
Espresso směs Katrin – zrnková káva
Espresso směs s dominancí Brazílie, kde 80% představuje Brazil Minais Gerais, nabízí klasickou kávovou chuť s tóny hořké čokolády a lískových oříšků. Katrin vešla do povědomí díky své kvalitě a charakteristické chuťové paletě.
Doplňujících 20% směsi přináší výběrová brazilská káva dle aktuální nabídky. Tyto kávy jsou často zpracovávány naturální metodou, což přináší sladší a ovocnější tóny, což celkově obohacuje chuťový profil směsi a dodává jí zajímavý nádech.
Tato espresso směs je ideální pro ty, kteří milují klasickou kávu s bohatou chutí hořké čokolády a oříšků, ale také si rádi vychutnají subtilní ovocné tóny. Je to skvělá volba pro milovníky espressa, kteří hledají vyváženou a bohatou chuť.
Můj názor
Oříškové a čokoládové tóny mne na kávě baví nejvíc. To znamená, že primární oblast výběru je pro mne Arabica z Jižní Ameriky. Nemám rád acidní ovocné kávy. Tedy africké odrudy. Robustu mám rád jen jako příměs. Pro mne má nejvyšší prioritu jemnost chuti a celkově tělo nápoje. Ne obsah kofeinu. Katrin je skvěle vybalancovaná a chutná mi jak v normálním shotu, tak třeba v ristrettu. A stejně tak neuděláte vůbec špatně, když Katrin použijete v cappuccinu. Nápoj si udrží výraznost čokoládové kávy a zároveň se smetanově zjemní. Spoustu let patří tahle káva v mém TOP NOTCH seznamu.
Další COFFEE videa: https://godwin.cz/?s=coffee