Kávovar ROCKET ESPRESSO R NINE One Edizione Speciale jsem koupil vlastně v základu, což mne hodně překvapuje. Myslím tím to, že kávovar měl černé a tvrdé gumové těsnění pod hlavou a základní trysku pro mléko. Mé rozhodnutí, že to chce změnu bylo jasné, protože chci aby mi kávovat fungoval jak nejlépe to jde
O společnosti Rocket Espresso a modelu R Nine One Edizione Speciale
https://www.bunacafe.cz/rer91gw-rocket-espresso-r-nine-one-edizione-speciale
Rocket Espresso – italská značka známá svou precizností, ruční výrobou a vášní pro dokonalé espresso. Kombinací tradičních italských postupů s moderními technologiemi vytváří produkty, které osloví i ty nejnáročnější milovníky kávy. Model R Nine One Edizione Speciale je vrcholem řemeslného zpracování a technologie. Tento stroj má systéme předehřevu vody PID pro maximální kontrolu teploty, unikátními profilovými režimy a sofistikovaným systémem tlakování. Jeho design z leštěné nerezové oceli, dřeva a s mosaznými detaily má nejen estetický účel. Jde hlavně o funkčnost samotnou. R Nine One je ideální jak pro domácí baristy, tak pro profesionály, kteří vyžadují spolehlivost a perfektní výsledky v každém šálku.
Proč upravit kávovar
Úpravy, jako výměna kaučukového těsnění za silikonové, mohou výrazně zlepšit každodenní používání stroje. Silikonové těsnění je měkčí, odolnější a snáze se čistí, což zajišťuje lepší utěsnění a delší životnost. Úprava trysky na mléčnou pěnu zase umožňuje snadnější manipulaci a dosažení dokonale jemné pěny, ideální pro latte art. Takové drobné změny nejen prodlouží životnost stroje, ale také přispívají ke konzistentně vyšší kvalitě výsledné kávy. Investice do těchto úprav se vrací v podobě většího komfortu, snížení nákladů na údržbu a především v lepším zážitku z přípravy každého šálku espressa nebo cappuccina. A to samozřejmě nemluvím jen svém kávovaru. Pro kohokoliv se strojem v jakékoliv cenové relaci je dobrý nápad zamyslet se nad tím, jak ze svého kávovaru dostat co nejvíc to jde.
Italské pražení kávy
Italské pražení kávy – symbol tradice a kvality. Takové pražení se zaměřuje na plné tělo a intenzivní chuť, která perfektně zvýrazní bohatost a jemné tóny každého zrna. Jde o velmi tmavé pražení, které nesmí dát lesklé zrno, nýbrž jen velmi tmavé matné zrno. Já osobně preferuji spíše francouzské pražení, které má hnědé zrno a v chuti se neprojevuje vyšší hořkostí.
Další COFFEE videa: https://godwin.cz/?s=coffee